Så kan du jämföra hundförsäkring utifrån pris

I takt med att allt fler svenskar väljer att bli hundägare ökar även efterfrågan på djurförsäkringar. Precis som oss människor behöver nämligen även våra hundar få medicinsk vård i form av veterinärvård. Denna typ av vård kan ofta vara kostsam och innebära ett hårt slag mot ditt sparkonto när du som minst förväntar det. Därför bör du försäkra din hund, och när du gör detta kan det vara värt att jämföra hundförsäkring utifrån pris.

Genom att göra detta kan du begränsa urvalet av djurförsäkringar till dem som har en vettig försäkringspremie. Med detta sagt finns det naturligtvis även fler faktorer att ta hänsyn till än enbart priset. Nedan berättar vi hur du kan göra en sådan här jämförelse på bästa möjliga sätt!

3 saker att tänka på när du jämför hundförsäkring utifrån pris

När du håller på och jämför hundförsäkring utifrån pris kan det vara värt att du:

  • Sätter dig in i villkoren för försäkringen. Det är sällan en dålig idé att sätta sig in i villkoren för den försäkring som man har tänkt teckna. Så är även fallet när det kommer till djurförsäkringar – dessa skiljer sig nämligen åt mycket vad gäller just villkoren. Vissa försäkringar för hundar ger ett bättre skydd än andra. Därför behöver du förstå vad de olika försäkringarna täcker och inte. Ju bättre skydd desto högre kommer sannolikt kostnaden för försäkringen att bli.
  • Förstår hur mycket försäkringen täcker. Som vi redan har varit inne på är försäkringsskyddet en viktig faktor att ta hänsyn till. Detta gäller specifikt också hur mycket pengar du procentuellt sett kan få ut av försäkringsbolaget i händelse av en skada eller sjukdom som kräver veterinärvård. De flesta försäkringsbolag erbjuder ett skydd som täcker cirka 70 % till 90 % av kostnaden för veterinärvården. Ju starkare skyddet är desto högre kommer som sagt försäkringspremien att vara.
  • Eventuella årliga gränser. Vissa försäkringsbolag har valt att införa begränsningar för hur mycket pengar de betalar ut genom sina försäkringar på årsbasis. Detta är viktigt att ta hänsyn till då du kan stå utan ett skydd när din hund är i behov av veterinärvård.

Kategorier: