Snabba pengar till låg ränta

Många som behöver låna pengar kontaktar sin bank och tecknar ett privatlån hos banken. Detta utan att reflektera över att lägre ränta går att hitta hos andra banker eller att en jämförelse av räntor kan pressa lånets totala kostnad rejält. Det finns ett par punkter som gör att man betydligt lättare kan låna pengar till låg ränta.

Jämför många banker

Första, och kanske viktigaste punkten, är att aldrig teckna lånet utan att först genomföra en jämförelse av flera låneförslag. Det finns mängder av kreditbolag och banker i Sverige och det är extremt enkelt att jämföra ett större antal via låneförmedlare. Det är företag som erbjuder en tjänst som innebär att låneförslag hämtas in från olika banker och där dessa presenteras för personen som vill låna pengar helt gratis. Därmed kan man snabbt se var pengar kan lånas till låg ränta – och hur mycket man sparat på att jämföra de olika alternativen.

Ha medlåntagare

De flesta banker tillåter att medlåntagare finns på lånet. I och med att det är två personer som är betalningsansvariga på lånet så minskar den totala risken som banken tar. Eftersom räntenivån speglar denna risk betyder det även att om man lånar pengar med medlåntagare blir ränta lägre än annars.

Låna större belopp

När ett lån ska tecknas finns en fördel att se över hela privatekonomin och se om andra lån kan lösas på samma gång. Kanske finns en mindre skuld på kreditkortet eller ett tidigare privatlån på ett par tusen. Det är nämligen inte enbart kreditbedömningen som avgör om personen får låna till låg ränta utan även lånebeloppet. Ett lån på 100 000 kr skapar ofta lägre ränta än ett lån på 10 000 kr. Detta gör även att man kan lösa dyrare mindre lån på samma gång och på detta sätt få ner den totala räntekostnaden på lånen.

Bolånealternativet

De som har möjlighet att belåna sin bostad kan verkligen låna till låg ränta. Bolånet ger nämligen den lägsta ränta som går att få. Det är få som höjer bolånet om lånesumman enbart är på ett par tusenlappar men är det större summor kan det absolut vara ett alternativ. Det man däremot bör se upp med är om en höjning av bolånet skapar en situation som gör att aktuellt amorteringskrav höjs.

Kategorier: