Catering är mer än bara en god middag

Catering förknippas främst med en god middag på en trevlig fest. Men begreppet har minst sagt ändrats över tid, inte minst tack vare att fler beställer hem mat till helt olika tillfällen. Som vanligt är det Stockholm som visar vägen när det kommer till trender.

Frukost och picknick

Något som allt fler företag börjar erbjuda är catering till frukost eller vid picknick. Den klassiska middagen står fortfarande för den största andelen av beställningar i Stockholm men det går även att boka vid andra tillfällen. Få frukosten levererad till dörren eller färdig mat till picknickfilten. Egentligen handlar det bara om att presentera sitt behov så kan flera av dessa företag hitta en lösning som möter detta.

Catering, porslin och möbler

Catering underlättar matlagningen men på en stor fest är det även flera andra saker som behöver ordnas. Vem ordnar stolar, bord, partytält och underhållning? Även om företaget inte själva har denna uthyrning så kan de ofta ordna det via samarbetande uthyrningsföretag. De hjälper därmed eventföretag i Stockholm att få hyra ut sina produkter samtidigt som de kan erbjuda kompletta lösningar till sina kunder. Att som kund kunna hyra allt på samma ställe är en klar fördel.

Catering i Stockholm Skärgård

I städer med fina skärgårdar kan till och med catering via båt erbjudas. Detta i likhet med matbutiker har utkörning av mat till öarna runt om i Stockholms skärgård. Beställ catering i Stockholm till en ö så slipper ni lämna ön enbart för att köpa hem kvällens mat.

Trender:

 • Vegan
  Utbudet av vegetariska samt veganska rätter ökar kraftigt i samhället. Det är därmed även något som märks inom restaurangbranschen. I Stockholm finns till och med företag som enbart erbjuder veganska rätter.
 • Ekologiskt
  Även ekologisk mat har större efterfrågan. Med en tydligare miljömedvetenhet prioriteras de ekologiska alternativen.
 • Inte bara middag
  I Stockholm kan catering beställas till frukost, lunch, middag och även däremellan. Allt från fruktpåse till nobelmiddag…
 • Helhetslösningar
  Hyr allt från en och samma aktör. Se rubriken ”Catering, porslin och möbler” ovan.
 • Abonnemang
  Många företag har löpande abonnemang. Färdiga rätter levereras en specifik dag i veckan så att de anställda kan äta tillsammans. Även här växer frukosttrenden med frukosten levererad till dörren inför morgonmötet.

Kategorier: