Coworking för start-up

Coworking finns i flera olika varianter där café och kontorshotell är populärast. Principen är enkel – istället för att bli hyresgäst i en traditionell kontorslokal, med tröga hyreskontrakt, inrättar man sig i stället på exempelvis ett hotell. Kontorshotell erbjuder lite tystare miljö än exempelvis ett coworking-café – och passar bättre för mer fokuserat arbete. På ett kontorshotell går det oftast att hyra mötes- och samtalsrum samt utrymme för kundträffar. Förutom den finansiella fördelen, att inte behöva spendera pengar för stora onödiga utrymmen, har coworkingplatserna en annan viktig fördel: man jobbar i närheten av likasinnade. Med andra start-ups – ofta inom liknande yrken – har man möjlighet att bolla sina idéer med andra, möjlighet att möta lika kreativa och modiga människor och skapa nya kontakter. I sådana möten och miljöer blir communities till, där samhörighet frodas och start-ups får växa fram. Ett tips är att Westbiz skriver om coworking i Göteborg i denna nya artikel.

Göteborg satsar på coworking

Start-up-kontor är ett praktiskt och flexibelt alternativ som har blivit något av ett koncept för många entreprenörer inom café-, restaurang- och hotellbranschen – men även utanför dem. Begreppet workspace har kommit till en fas där det – förutom de vanliga tillbehören, som skön soffa, gott kaffe och internetuppkoppling – organiseras massvis med events. Events som hjälper och stöder just dessa flexibla hyresgäster.
Göteborg har gått ett steg längre genom att främja tillväxten av specialiserade utrymmen för start-ups som kallas impact hub, future labs och liknande. Skapandet av så kallade inkubatorprogram gör att idéer frodas och växer med tiden. Programmen innehåller tävlingar, mässor och annat intressant för företagare och innovatörer. Bokföringskurser och uppskattade start-up-program ger entreprenören grundläggande praktiska verktyg och kunskap för att få vad som behövs för att kunna driva sin idé till verkliga resultat.

Göteborg är staden där utvecklingen utvecklas

Göteborg samlar i sina workspace, kontorshotell och start-up-kontor en blandning av entreprenörer, frilansare och kreatörer. De ger dock så mycket mer än bara ett skrivbord att placera sin dator på. De tillför utrymme för idéer samt hjälp åt alla coola nybörjare – i form av seminarier, events och rådgivning. Här skapas mer än vanliga arbetsplatser, det skapas kreativa centrum där innovation och vilja möts. Resultatet blir lyckade små företag vars affärsidéer gör staden modernare, mer eftertraktad och anpassad till vår tids nya arbetsbehov. Med alla dessa möjligheter blir det enkelt för start-ups att följa sina drömmar, jobba fritt och lyckas. Att kultivera engagemang och kreativitet, för att omvandla något så enkelt som rörliga hyresplatser till ett helt företagskoncept, är beundransvärt. 
Det gäller att följa med Göteborg i dessa nya svängar för att se vad det blir för utveckling framöver.

Kategorier: