Det här ska du tänka på när du beställer catering

Catering är vanligt vid många typer av tillställningar. Det är smidigt och enkelt och det behöver inte ens bli särskilt dyrt jämfört med att laga maten själv. Det finns dock en del saker som är bra att tänka på om man planerar att beställa catering.

Befinner man sig i en storstad som Stockholm är det särskilt viktigt att man är ute i god tid eftersom det finns en stor efterfrågan. Man behöver dessutom ta sig tid att planera beställningen innan man kan göra den. Nedan följer ytterligare tips för dig som ska beställa mat till din nästa festlighet.

Vilken typ av cateringmat efterfrågas?

Den första frågan att ställa sig om man ska beställa catering är vilken typ av mat det är man efterfrågar. I Stockholm finns det mesta man kan tänka sig, alltifrån smörgåsar till vegetariska varmrätter som serveras på silverfat. Ska det vara plockmat och snittar, mat efter ett speciellt tema, varm mat eller något annat?

För att hitta en lämplig cateringfirma vare sig det är i Stockholm eller inte så behöver man såklart först veta vad det är man vill köpa. Se sedan över utbudet och be om offerter för den mat som faller dig bäst i smaken.

Finns det några allergier i sällskapet?

En annan viktig sak att ta reda på är om det finns några allergier i sällskapet som ska äta av maten. För stora events och tillställningar kan det såklart vara svårt att veta och då kan det vara bra att se till att det finns olika alternativ att välja mellan ändå.

För mindre sällskap, till exempel födelsedags- eller bröllopsgäster, kan man be om att få veta om eventuella allergier redan när man skickar ut inbjudningskorten. Även här kan man givetvis se till att det finns olika alternativ att välja bland och kanske är det just därför plockmat och snittar är så vanligt i cateringvärlden – på så vis erbjuds något för alla smaker.

Beställ catering i tid

Oavsett om man planerar att beställa catering till ett stort event i Stockholm eller om det gäller för en privat och liten tillställning i Mora så ska man tänka på att beställa maten i tid. Att vara ute i sista minuten om man vill ha caterad mat är ingen bra idé.

Kategorier: