När du ska välja takläggare i Stockholm…

När du ska välja takläggare i Stockholm…

Chansa inte när det gäller val av hantverkare – oavsett om taket ska läggas om eller badrummet renoveras. Bara i Stockholm hittas över 100 företag som lägger om taket, vilket ska väljas?

En takläggare i Stockholm listar de viktigaste punkterna att titta på för att vara säker på att man anlitar ett seriöst företag som satsar på kvalité och god service och där brukar www.stockholmtakläggare.se nämnas.

Högt bland rekommenderade företag

Det är inte svårt att göra en bakgrundskontroll gällande hur andra kunder uppfattat företaget. Några av de sidor som visar kundrecensioner är Hitta.se och Eniro.se samt Trustpilot. Dessutom finns Google Business – som visas direkt på Google när en sökning sker efter takläggare i Stockholm.

Man kan även söka efter företagsnamnet för att därmed snabbt se om många skrivit negativa kommentarer eller blogginlägg. Sådant brukar nämligen spridas snabbt om företaget inte är seriösa.

Erfarenhet av branschen

Den andra punkten som tas upp är erfarenhet. Just detta företag har ”över 15 år i branschen” vilket självklart känns mer trovärdigt och förtroendeingivande än om det är ett företag som startat samma år.

Certifieringar

Ännu en punkt som företaget nämner som viktig är att takläggaren har de certifieringar som krävs för det arbete som ska utföras. Vad som behövs beror delvis på vad för slags arbete som ska ske. Exempelvis behöver certifikat för Heta Arbeten om svetsning ska ske av papptak med viss utrustning. Självklart är det positivt att företaget visar dessa certifieringar direkt på hemsidan vilket därmed skapar förtroende.

Priset

Även om man kontrollerar rykte, erfarenhet och certifieringar så kommer det fortfarande finnas flera takläggare i Stockholm att jämföra. Det är nu som priset blir avgörande. Att företaget säger att de har ”låga priser” eller är ”kostnadseffektiva” säger inte speciellt mycket. Enda vägen är att fråga efter offert.

Det som i detta fall sker är att hantverkare kommer till den bostad som taken ska läggas om på för att besikta förutsättningarna. I vissa fall behöver de även gå upp på taket för att kunna kontrollera underliggande bärande konstruktion. Detta ska alltid ske gratis – men fråga alltid först så inte någon oväntad kostnad uppstår.

När sedan offerter kommit in från flera företag kan det företag väljas som erbjuder lägst pris, snabbast lösning eller på annat sätt upplevs bättre än övriga.

Kategorier:

Tak