En vinprovning i Göteborg kan vara en fantastisk upplevelse

Är du intresserad av vin men utan att du betraktar dig själv som en fullfjädrad vinkännare? I sådana fall kan det vara väldigt givande för dig att gå på en vinprovning i Göteborg! En sådan upplevelse kan nämligen vara helt fantastisk för vinälskare från västkusten med omnejd!

Så gör du för att prova viner

Du får tillfälle att lära dig hur man på bästa sätt provar viner av olika slag. Det kan faktiskt ofta verka lite mer komplicerat än vad det i själva verket är. Genom att följa de fyra steg som vi går igenom nedan följer du i sommelierernas fotspår och lär dig att vässa din förmåga att känna igen viner. För även om metoden ifråga används av proffsen finns det ju inga skäl att inte även en amatör som du själv skulle kunna använda dig av den!

Vem som helst kan nämligen vin. Allt du behöver göra för att komma förberedd till en vinprovning i Göteborg är att lära dig att:

  • Titta. Gör först en visuell inspektion av vinet och då helst i ett neutralt ljus.
  • Lukta. Identifiera de olika aromerna genom att andas in dem genom din näsa.
  • Smaka. Bedöm vinets struktur (sött, surt eller bittert) och dess smaker genom att föra vinet in i din mun och andas med den bakre delen av näsan.
  • Fundera. Ägna sedan en liten stund åt att tänka. Försök att utröna vinets profil och se om det finns lagrat i ditt minne.

Fler tips inför din vinprovning i Göteborg

Det finns såklart även ytterligare ett antal tips och råd som du med fördel kan använda dig av. När du ska gå på vinprovning i Göteborg kan du bland annat försöka tänka på att:

  • Se förbi doften av vin. Växla mellan att använda dig av mindre, kortare sniffar och längre, djupare sådana.
  • Lär dig att snurra vinet i glaset för att släppa ut fler aromer i luften.
  • Försök att vara specifik angående smaken. Istället för att bara kalla vinet för “fruktigt” bör du försöka specificera smaken. Smakar det till exempel plommon, björnbär eller kanske någonting annat?

Kategorier:

Ny