Google Business – Viktigast för tjänsteföretag

Företag som anmäler sig till Google Business får flera gratis fördelar gällande marknadsföring. Framförallt kan företaget synas på Google Maps vilket drar till sig en mycket stor mängd klick från de som söker på Google. Det gäller framförallt lokala tjänsteföretag.

Efter att en sökning skett på Google visas först Adwords (betalda annonser). Om det är tjänster man söker efter så som målare, tandläkare, snickare osv. kommer sedan Google Maps att presenteras. En karta över var dessa tjänsteföretag hittas men framförallt även en lista på dem med telefonnummer och adress. Genom att anmäla sitt företag till Google My Business kommer företaget att synas på denna karta och med tur även visas bland de första på listan. Lite generellt kan man säga att ju mer lokalt tjänsteföretaget jobbar desto mer har man att vinna på denna tjänst.

När du vill hitta närmaste…

En tjänst som verkligen är lokal är tandläkare. En person som bor i Bromma söker generellt efter tandläkare just i detta område. Det kan även vara att personen jobbar i Bromma och därmed vill hitta en tandläkare nära arbetsplatsen så man kan få vård på vägen hem. Men oavsett är detta något man ofta söker efter lokalt. En bidragande orsak är att man själv behöver åka dit.

Söker man efter en snickare eller målare kan sökningen ske över hela Stockholm men är det tandläkare, frisör, massör osv. så sker sökningar mer lokalt.

När du vill hitta vad som är öppet…

Utöver att Google Maps visar var närmaste tandläkare hittas så visas det även om de har öppet eller när de öppnar. Har du ont i tänderna och är i behov av akut tandvård vill du hjälp så fort som möjligt. Du söker på internet för att hitta en tandläkare som har akuttider även om det är helgdag eller sent på kvällen. Att då mötas av en presentation över flera tandläkare i Bromma och deras öppettider är självklart en smidig service.

I ett test klockan 07:30 på nationaldagen visade det sig att tre av de fyra tandläkarna som listades i Bromma hade stängt och att de öppnade klockan 8.00. Men en hade öppet då de öppnade klockan 07:00.

Att som lokalt tjänsteföretag anmäla sig till Google Business är alltså mycket viktigt. I alla fall om man vill vara användarvänlig och få kunder som söker på nätet efter företagen.

Kategorier: