Marknadsföring av tryckeriet

Marknadsföring av tryckeriet

Driver du ett digitalt tryckeri är du säkert redan medveten om hur effektiv marknadsföring kan vara för att nå nya kunder. Till stor del är det just reklam och profilprodukter som skapas inom digitalt tryck. Men marknadsför du ditt eget företag?

  • Skapa ”Showroom”

Även om många beställningar sker online så kommer fortfarande många kunder till tryckeriet för att hämta produkterna. Detta inte minst om man har så bråttom att det inte är möjligt att vänta in postgången. Jobbar du med digitalt tryck i Stockholm bör du alltså försöka visa upp vad du kan erbjuda för produkter och tjänster för kunderna som kommer och hämtar sina trycksaker. Försök att ha ett så kallat ”showroom” även om det inte är stort.

  • Utnyttja Google Business

Att anmäla företaget till Google Business är enkelt (finns guider online). I annat fall kan du höra med en webbyrå som gör detta för en mindre summa. Genom detta kommer tryckeriet att presenteras på Google Maps. I korthet innebär det att om en person använder Google för att söka efter bolag som erbjuder digitaltryck i Stockholm så kommer företaget visas på kartan. På detta sätt kan man snabbt få nya kunder. Självklart gäller det oavsett vilken stad som företaget finns i.

  • Bilen – Stripning och produktex

Bilen är en marknadsföringskanal som kan användas på flera olika sätt. Första steget är att stripa bilen med företagets namn och de tjänster som erbjuds. Var noga med tydligheten. Skriv hellre ”Billigt digitalt tryck i Stockholm” än enbart ”Olssons Tryckeri”. Att påvisa vad man gör och sedan ha kontaktuppgifterna.

Men bilen kan även användas inom marknadsföringen på ett annat sätt. Se alltid till att ha visitkort, planscher, rollups och annat i bilen. Det kan vara med reklam för ditt eget företag. Poängen är att snabbt kunna visa en konsument vad du har för produkter att erbjuda. Detta oavsett om ni är på en fest, hos vänner eller bortresta över helgen. Många av dessa trycksaker tar så liten plats att de kan ha sin plats i bilen konstant.

  • Kläderna

Det varierar något gällande vad ett digitalt tryckeri erbjuder för produkter. Men om du även erbjuder textiltryck kan självklart även eget tryck användas på kläder. Dessa profilkläder visar upp företagets namn och även att man erbjuder textiltryck. Med kläderna på kan kunderna få inspiration för egna profilprodukter.

Kategorier: