Vanliga myter om företagslån för aktiebolag som är felaktiga

Det finns vissa myter som omgärdar företagslån för aktiebolag men som i själva verket är felaktiga. Därför är det synd att dessa får vissa företagsägare att avstå från att ansöka om ett lån när behovet av ett sådant uppstår. Av denna anledning passar vi här på att slå hål på några av de vanligaste myterna!

3 myter om företagslån för aktiebolag som faktiskt inte stämmer

Dessa är tre av de vanligaste myterna som cirkulerar:

  • Företag ansöker bara om lån när de är i en ekonomisk knipa. Så är faktiskt inte alltid fallet. Visst, ibland kan det vara så att ett företag som tillfälligt befinner sig i en ekonomisk svacka eller knipa tar ett lån för att ta sig ur denna. Men det finns samtidigt också flera andra skäl till att företag väljer att ansöka om lån. Till exempel kan det handla om att man vill stödja företagets fortsatta tillväxt och expansion. I dessa fall kan lånen ha en väldigt stor positiv inverkan på bolagen och göra dem mer lönsamma.
  • Det tar lång tid att fylla i låneansökan. En annan vanlig myt är att det skulle vara en tidsödande process att fylla i en ansökan om ett företagslån för aktiebolag. Inte heller denna myt stämmer – visst kräver långivaren att du som ansöker om lånet fyller i ganska mycket information om ditt företag och ändamålet med lånet. Du behöver också förse denne med en affärsplan samt vissa andra dokument. Men i själva verket tar det inte mer än bara några minuter att ta reda på huruvida just ditt företag kan beviljas ett lån eller inte.
  • Nystartade företag och småföretag kan inte beviljas lån. Även detta är en myt som många företagare tyvärr har gått på. Det ligger förvisso någonting i att det skulle vara lite svårare för nystartade och mindre företag att beviljas företagslån. Detta har helt enkelt att göra med att dessa bolag dels inte har en bevisad historik av lönsamhet och kanske inte heller en särskilt stor omsättning. Men det finns också vissa aktörer på finansmarknaden som mer eller mindre har som specialitet att erbjuda företagslån till aktiebolag som är små eller till och med nystartade.

Kategorier:

Ny