Vet mer om trollkarlen Caroline Ravn

Vet mer om trollkarlen Caroline Ravn

Caroline Ravn är en trollkarl som har turnerat runt i landet med sina shower. Idag riktar hon sig främst till företag och deras event, och kallar sig för – förutom trollkarl – även för konferencier, inspiratör och mingelmagiker. På hennes hemsida Trollkarl.org kan man läsa att hon är en världens främsta kvinnliga magiker, och en av enbart två kvinnliga trollkarlar i hela Norden.

Hennes föreställningar kombineras med humor. Tänk dig ungefär stand-up och en trollerishow i ett. Fängslande historier som förstärks med magi är mer regel än undantag på föreställningarna. Historierna syftar inte alltid enbart till att locka fram skratt, utan även tankar kring olika frågor.

Trolleriet introducerades av farfar, som visade tricks för henne som liten. Av honom fick hon lära sig klassiska och välkända trick med till exempel kortlekar. Efter en tuff tid i skolan med mobbing, började hon studera teologi med målet att bli präst. Detta efter en längre tids uppehåll från trollandet.

Studieplanerna skulle dock komma att ändras när hon såg en trollerishow i Stockholm år 2013. Efter att ha sett showen åkte hon hem för att börja öva in olika tricks. Detta efter att hon haft ett femton år långt uppehåll från magin. Nu lade hon ned tankarna på att bli präst och började istället fokusera på trolleriet.

Hon erbjuder ett antal tjänster och riktar sig främst mot företag och deras event. Först och främst erbjuder hon trolleri- och magishower av olika slag, som i viss mån kan anpassas till företaget och dess vision eller liknande. Hon har uppträtt med shower ibland annat USA, Tyskland och Finland, förutom Sverige.

Hon har även tagit en egen show på turné, Where the Magic Happens. Som nämnt lite högre upp i texten så varvas magitricksen med fängslande historier och stand-up.

En annan tjänst hon erbjuder är mingelmagi. Det vill säga att hon utför så kallade close up-magi för gästerna. Avslappnade deltagare på ett event kommer sannolikt att göra eventet bättre i sin helhet. Hon erbjuder också konferencierstjänster, där hon varvar ledandet med magitricks, stand-up och roliga historier. Hon säger att hon förutom trollkarl också är en historieberättare.

Klicka här för att läsa vidare om Caroline Ravn.

Kategorier: