Att anlita en medietränare kan vara bra för företag och personer som ofta möter media och journalister. Det finns förvisso inga skrivna regler kring hur man ska bete sig men bara en sådan sak att känna sig trygg och säker framför kameror, mikrofoner och bandspelare kan göra stor skillnad. Lär mer om hur det är att anlita en medietränare här – vad man får och vad det går ut på. Exemplet är hämtat från Pelle Thörnberg.
Pelle Thörnberg som medietränare
Pelle Thörnberg är känd för vissa och okänd för andra – han har arbetat som journalist i drygt 40 år och har verkat som bland annat reporter, programledare och producent. På senare år, närmare bestämt sedan 90-talet, driver han ett eget företag där han erbjuder tjänster som just medietränare.
Genom att anlita Pelle som medietränare får man en dag fylld med både skratt och nya kunskaper. Man får se ett 30-tal korta filmexempel med både bra och pinsamma intervjuer, presskonferenser och liknande som rullats ut på bästa sändningstid – alltså exempel att ta efter och att undvika.
Han berättar om olika kommunikationsstrategier, om svarsteknik, lagstiftning och krishantering. För att sammanfatta vad man får genom att anlita Pelle som medietränare kan man göra det såhär:
- Grunder i medieträning
- Bra och mindre bra exempel
- Goda råd för att bli bättre
- Praktisk träning
Vad gäller det sista, praktisk träning, så är även det något som ingår. Upp till 10 personer kan delta i den praktiska träningen, där man får prova på att ställas inför en tuff intervju – framför kamera. Under tiden ges återkoppling och råd och det inspelade materialet får man sedan behålla.
Därför är det bra med medieträning
Att anlita en medietränare kan ha många fördelar för den som har behov av det. Att känna sig pressad, stressad eller osäker inför en intervju är inte konstigt men vet man hur man ska bemöta olika typer av frågor och hur man ska bete sig i allmänhet blir det enklare.
Genom professionell medieträning, där man som sagt får lära sig både om kommunikationsstrategier och svarsteknik är chansen också stor att man får ett bättre självförtroende i dessa situationer. Med dom nya kunskaperna kan man alltså bli mer trygg i sin roll, samt bli bättre på att förmedla det budskap man faktiskt är där för att göra.