Datasupport för privatpersoner

Tack vare det nya RIT-avdraget är datasupport för privatpersoner idag en tjänst som allt fler människor nyttjar. Det behöver inte längre kosta multum att få hjälp med en dator som krånglar, det blir lite som att ha en egen IT support för datorhjälp. Datorer har som bekant en förmåga att ge upphov till olika tekniska problem. Ett vanligt problem som de flesta av oss vid mer än ett tillfälle har drabbats av är att datorn regelbundet “hänger sig” eller slutar svara. Här får du några tips på hur du kan förhindra att din dator hänger sig.

Datasupport för privatpersoner

Mjukvarurelaterade problem

Att en dator slutar svara kan bero på flera olika saker, men oftast har det att göra med datorns mjukvara. Om du upplever att datorn låser sig när du använder ett visst program, bör du kontrollera att du har de senaste uppdateringarna för det aktuella programmet. En annan vanlig orsak till många datorrelaterade problem är skadlig programvara som till exempel virus och spionprogram. Du bör därför skanna igenom din dator på regelbunden basis för att säkerställa att den är fri från skadlig programvara.

Även operativsystemet bör uppdateras så fort utvecklaren släpper nya uppdateringar till systemet. Detta gäller oavsett om det operativsystem du använder är Windows, OS X eller ett Linuxbaserat operativsystem. Om du inte känner dig tillräckligt “haj” på datorer för att själv uppdatera ditt operativsystem, kan du med fördel anlita ett företag som erbjuder datasupport för privatpersoner. Du får då professionell hjälp och kan även få tips som i framtiden hjälper dig att hålla ditt operativsystem uppdaterat.

För många program som körs samtidigt

Varje enskilt program eller fönster som du öppnar på din dator använder en del av din datorns resurser (främst arbetsminne och processorkraft) för att fortsätta köras. Om du har alltför många program öppna på en och samma gång kan din dator få en brist på dessa resurser, vilket leder till att den slutar svara. Ett bra tips är att bara köra ett program åt gången för att säkerställa att datorn inte slutar svara på grund av att för många program körs samtidigt. Om du tror att den bakomliggande orsaken till att datorn inte svarar är någon annan, rekommenderar vi att du tar hjälp av en datasupport för privatpersoner för att felsöka din dator.

Kategorier: