FAQ – från en städfirma i Göteborg

Vilka är de vanligaste frågorna som en städfirma får? Här ges exempel från en städfirma i Göteborg.

Vad kostar det?

Den allra vanligaste frågan verkar vara ”Vad kostar det?”. Svaret beror självklart på vad som ska städas, omfattning på uppdraget och när på dygnet arbetet ska utföras. Flera jämförelser visar att det kostar 200 – 250 kronor per timme att anlita en städfirma i Göteborg.

Besök sverigeco.se för att hitta information.

Hur ofta sker hemstädning?

Hemstädning på abonnemang innebär att personal kommer till hemmet och gör en veckostädning exempelvis en gång i veckan eller en gång varannan vecka. Det vanligaste är just detta intervall men flera företag erbjuder sina kunder flexibelt antal gånger per månad.

Vad innebär stadgaranti?

Städgaranti är en garanti som är relativt vanlig i branschen. När uppdraget är slutfört kan kunden kontrollera kvalitén. Har något missats kontaktas företaget och de utför ytterligare städning. På detta sätt garanteras att kunden blir nöjd utan att det kostar kunden något extra.

En städfirma i Göteborg anger exempelvis att denna garanti gäller i 24 timmar efter att städningen är utförd. Det gäller alltså att granska arbetet direkt efteråt.

Behöver jag som kund göra något innan?

I teorin behöver kunden inte göra något innan personalen kommer. Men beroende på hur plockat det är i hemmet kommer städningen att utföras på olika sätt. Det är exempelvis vanligt att företagen inte flyttar på saker som ligger på golvet eller enbart skjuter ihop dessa i ett hörn. Är det fullt med kläder och leksaker kommer därmed det bli svårare att få riktigt rent. Det bästa är om saker plockas innan uppdraget ska genomföras.

Vilken städfirma i Göteborg bör jag välja?

Flera företag, som har FAQ på sin hemsida, har denna fråga i sin FAQ. Samtidigt är de självklart partiska och vill framhäva sina fördelar mot sina konkurrenter. Därmed presenteras det faktorer som kunden anses lägga fokus på i val av städfirma i Göteborg. Exempelvis:

  • Pris
  • Prisgaranti
  • Att de är fackanslutna
  • Att städning kan utföras på helger

Vilka tjänster erbjuds utöver städning?

Det är inte ovanligt att en städfirma erbjuder mer än bara städtjänster. Det kan exempelvis innebära att de även kan hjälpa till med att ta hand om tvätt och disk eller byta lakan i sängen. En del erbjuder även barnpassning och rensning av ogräs. Generellt handlar det om olika tjänster som omfattas av RUT-avdraget.

Kategorier:

Ny