Nyckelfärdigt fritidshus – vanliga frågor

Sugen på ett nytt, fräscht och nyckelfärdigt fritidshus? Att bygga nytt är minst sagt populärt men det kan också finnas många frågor. Nedan följer några vanliga sådana, om just nyckelfärdiga alternativ, där svaren är hämtade från en av dom leverantörer som erbjuder det.

Vilka storlekar finns att välja bland?

Det finns fritidshus i många olika storlekar att välja bland – både små, medelstora och större modeller. Nedan följer några exempel:

  • 40 kvm
  • 40 kvm + 10 kvm sovloft
  • 50 kvm
  • 74 kvm
  • 95 kvm

Går det att göra i ordning insidan själv?

Ja, det finns möjlighet att göra i ordning hela eller delar av insidan själv för den som önskar det. Det går till exempel att välja ett klimatskal i stället för ett helt färdigt fritidshus, vilket då innebär att huset är klart på utsidan men att just insidan återstår att färdigställa.

Går det att anpassa ett fritidshus efter egna önskemål?

Ja det kan finnas möjlighet att anpassa ett hus efter egna önskemål om det inte redan finns något i utbudet som passar behoven. Det går till exempel att flytta dörrar, fönster och ändra planlösning men det finns även möjlighet till arkitektritade hus helt efter egna önskemål och behov.

Hur snart efter färdigställandet går det att flytta in?

När huset är färdigbyggt behövs en slutbesiktning och sedan måste all nödvändig dokumentation skickas in till kommunen för ett så kallat slutbesked. När slutbeskedet är klart går det att flytta in i det nya huset.

Vad behöver jag göra själv som köpare av ett nyckelfärdigt fritidshus?

Du behöver i princip inte göra något alls, om du inte vill. Du behöver förstås välja vilken modell av fritidshus som ska byggas, samt var det ska placeras. Men därefter går det att välja totalentreprenad, vilket innebär att leverantören ansvarar för hela bygget – från början till slut.

Hur mycket kostar det att bygga nyckelfärdigt?

Priserna kan av naturliga skäl variera ganska mycket, dels beroende på vilket fritidshus som väljs, dels beroende på läge. Det kan till exempel tillkomma kostnader för leveranser om det är svårt att ta sig till platsen där huset ska byggas. Ändringar och tillval för det valda huset kan det göra att priset ändras samt även hur omfattande markarbete som krävs för att huset ska kunna byggas på den aktuella tomten.

Kategorier: