Hantverkartjänster

Behöver du hjälp med rördragning av vatten- och avloppsledningar? Då behöver du anlita en rörmokare i Stockholm. Det finns många personer som arbetar som rörmokare, så när du väl ska anlita någon kan det kännas lite svårt. Hur väljer du rätt? Något av det första och viktigaste du måste kontrollera är om rörmokaren du är intresserad av är certifierad. Om personen inte är det gäller inte försäkringen. Det kan även vara så att rörmokarens licens dragits in av någon anledning, då bör du gå vidare till nästa. Som privatperson kan du använda rot-avdraget när du anlitar en rörmokare i Stockholm. Då får du ett kostnadsavdrag på arbetskostnaden.

Kostnader och rot-avdrag

Som alltid när det kommer till hushållsnära tjänster är det givetvis viktigt vad priset hamnar på. Det finns flera rörmokare i Stockholm och ofta skiljer sig priserna inte särskilt mycket. De flesta tar betalt i timmen, runt 450 – 650 kronor. Dock kan priset naturligtvis skilja sig något beroende på projektets omfattning samt hur erfaren rörmokaren är. Det är inte alltid bra att välja det lägsta priset, det kan innebära att rörmokaren inte är särskilt erfaren, något som kan bli dyrt på sikt. Om du däremot anlitar en professionell rörmokare med många år i branschen kan arbetet utföras snabbare och rutinmässigt. För att du ska bli nöjd med arbetet kan det ofta vara bra att höra runt bland vänner och bekanta. Kanske känner du någon på jobbet som nyligen renoverade hemma och hade hjälp av en rörmokare? Personliga referenser är ofta otroligt bra.

Utbildning och praktik

För att få arbeta som rörmokare i Stockholm krävs såväl utbildning som praktik. Vanligtvis läser man yrkesförberedande linje på gymnasiet för att därefter arbeta som lärling i två år. När man väl är klar med allt är man certifierad rörmokare, även kallat VVS-montör. Det är alltså viktigt att du som vill anlita en rörmokare kontrollerar personens behörighet. Även om du får utföra vissa områden inom VVS utan utbildning bör du låta bli. Risken är stor att misstag sker, något som kan få förödande konsekvenser och bli extremt dyrt. Hitta istället pålitliga rörmokare i Stockholm redan idag!

Kategorier: