Kontorshotell Göteborg

Kontorshotell Göteborg

Kontorshotell, eller coworking spaces som det också kallas, trendar i många storstäder just nu. Det är en arbetsyta där man hyr in sig om man inte själv har en naturlig arbetsplats att gå till. Det kan handla om att man är frilansare, egen företagare, konsult till ett stort bolag som inte verkar i samma stad som en själv eller liknande. De nya kontorshotellen karaktäriseras av att de ofta känns hippa, fräscha och andas kreativitet och nätverkande.

Många kontorshotell satsar på att erbjuda attraktiva arbetsmiljöer både i form av val av adress, men också med inredning, med sociala och professionella evenemang samt en fullgod arbetsplats i form av:

  • tillgång till kontorsmaterial
  • skrivare och scanner
  • kaffe och te
  • ergonomiska stolar och höj- och sänkbara bord
  • samt sociala ytor där man kan umgås med sina ”kollegor”

Det är ofta mycket kreativa människor som lockas till denna typ av arbetsmiljö och det finns goda möjligheter att lära känna likasinnade personer med vilka man kan slå ihop idéer och skapa något nytt, eller ha ett nätverk av personer att vända sig till om man framöver letar efter nya erfarenheter inom arbetslivet.

Kontorshotellen har ofta olika lösningar och månadspriser beroende på vad man har för behov med sin arbetsplats. På många ställen kan man välja om man vill ha ett eget kontor, bara ett eget bord, eller om man nöjer sig med att sitta i en loungemöbel i någon av de sociala ytorna för att utföra sitt jobb. Vidare finns det oftast tillgång till mötesrum som man kan boka om man får besök eller ska hålla i en konferens, samt möjlighet att ta del av olika evenemang, seminarier och liknande.

Kontorshotell i Göteborg

Som Sveriges andra största stad finns ett stort urval av olika coworking spaces, eller kontorshotell i Göteborg att välja på, som alla erbjuder ett nätverkande arbetsliv och flexibla arbetstider. På de flesta hemsidor till kontorshotell kan man se priser och mejla med förfrågan om tillgänglighet. Vissa kontorshotell ingår i större kedjor och återfinns på olika platser. Därför kan det vara idé att välja ett sådant kontorshotell i Göteborg om man vet att man ibland behöver tillgång till ett kontor i en annan stad. 

Kategorier: