Köp och jämför sim-kort enkelt online

Idag finns så många olika operatörer att det kan vara svårt att veta vilken som är bäst. Den som inte vill lägga så mycket tid och energi på att hitta den bästa operatören gör rätt i att jämföra sim-kort hos en jämförelsesajt. Där finns ett stort antal operatörer listade, samt länkar till deras hemsidor, vilket gör det smidigt och enkelt för de som jämför simkort.

Att beställa och köpa sim-kort på nätet

Efter att man jämfört sim-kort och kommit fram till vilket som passar bäst är det dags att klicka hem det. En fördel med att beställa sim-kort på nätet är att det inte kostar någonting. De flesta operatörer skickar sim-kortet helt gratis till kundens hemadress, vilket är mycket smidigt och tar max ett par dagar att anlända. Väljer man däremot att köpa sim-kortet i butik får man naturligtvis det med sig direkt, men butiken tar ibland betalt för detta.

Man behöver inte oroa sig för att sim-kortet man får hem inte kommer att passa i den avsedda enheten. Samtliga operatörer erbjuder idag så kallade trippel-sim, vilket innebär att sim-kortet storleksmässigt går att anpassa till den specifika enheten. Som namnet antyder finns tre storlekar:

  • Mini-sim: den storlek som passar äldre modeller av mobiler och routers.
  • Micro-sim: mellanstorleken som används i en del smartphonemodeller men också i surfplattor.
  • Nano-sim: den minsta storleken som används i majoriteten av smartphones.

Om enhetens sim-kortshållare mot förmodan inte passar någon av de ovanstående är det möjligt att antingen klippa sim-kortet till önskad storlek, eller använda en sim-kortsadapter om det är för litet.

Byt sim-kort enkelt – utan krav på att byta nummer

I samband med att man beställer sim-kortet online går det att välja huruvida man vill behålla sitt befintliga nummer i samband med att man köper ett sim-kort från en ny operatör. Det spelar alltså ingen roll om man haft en annan operatör tidigare – majoriteten av operatörer erbjuder kostnadsfri överföring av ett specifikt nummer till deras nät. Tänk dock på att om numret tidigare varit kopplat till ett kontantkort måste kontantkortet vara registrerat för att överföringen av numret ska fungera. Det går även bra att överföra ett nummer från en tidigare operatörslåst telefon. Allt som behövs är att be den nuvarande operatören att göra den olåst.

Kategorier:

Ny